Фото: ukrsadprom.org

На Закарпатті з’явилося перше офіційне мале підприємство, що займатиметься виробництвом традиційного міцного алкогольного напою з плодових спиртів — палинки. Ним стало ТОВ «Агрофруктсервіс», повідомляє асоціація «Украсадпром».

Робота заводу та його обладнання повністю відповідають європейським стандартам. Тут встановлене сучасне обладнання, яке виготовлялося у Європі під замовлення, працівники пройшли навчання у закордонних колег, а повний процес виробництва було протестовано спеціалістами з Угорщини.

Потужності підприємства на сьогоднішній день дозволяють виготовляти тисячу пляшок напою на день, переробляючи при цьому 5–7 тис. кг фруктів та ягід.

За словами Василя Майороші, директора «Агрофруктсервісу», зараз на заводі працевлаштовані на постійній основі 17 робітників та сезонно долучаються ще 12.

Ідею створення такого виробництва запропонував Віктор Феєр, голова «Асоціації виробників фруктових дистилятів Закарпаття». Його на неї наштовхнули зміни до законодавства, що регулює виробництво і обіг етилового, коньячного і плодового спиртів, завдяки яким утворилися сприятливі умови для діяльності дрібних і середніх виробників плодово-ягідних напоїв.

У асоціації «Укрсадпром» зауважують, що створення такого підприємства послужить хорошим каналом збуту продукції для українських виробників фруктів і ягід та дозволить фермерам розраховувати на конкурентні ціни з боку переробників.

Продукція, що виробляється на заводі «Агрофруктсервісу», — натуральна і не містить консервантів, ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку чи промислових смакових добавок. Вона поступає на ринок під торговими марками «ПАЛИНОЧКА» та «Перша Закарпатська Палинчарня».

Палинка або угорський фруктовий бренді чи фруктова горілка — розповсюджений у країнах Карпатського басейну міцний алкогольний напій, вироблений з фруктового матеріалу і який має міцність не менше 40%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.