Фото: caterermiddleeast.com

Український ринок сирів демонструє відновлення після падіння у в 2015-16 роках. За результатами 2017-го ємність ринку майже сягнула рівня передкризового 2014 року, коли Україна втратила частину території та російський ринок збуту.

На початку 2018-го року ринок продовжив зростати — фактично за рахунок внутрішнього виробництва, свідчать дані аналітичної компанії Pro-Consulting.

Зокрема, за результатами 1 кварталу ємність ринку збільшилась на 4%, до майже 23 тис. т. Із цього об’єму лише 1,4 тис. т доводиться на імпорт.

За результатами минулого року виробництво склало 86,8 тис. т. Ще 6,5 тис. т сирів імпортували з-за кордону.

Аналітики зазначають, що сегмент сирів в Україні представлений переважно твердими — на 93,4%. Ще 3,4% складають м’які сири, 3,2% – розсільні.

При цьому у структурі споживання молочної продукції в цілому на сири доводиться 10,3%. Це дещо менше, ніж 4 роки тому. Тоді частка сирів у молочному раціоні українців становила 12,6%.

У Pro-Consulting вважають, що подальші перспективи розвитку ринку залежатимуть від того, чи зможуть виробники знайти нові ринки збуту, замістивши основний колись російський.

Теоритично – зможуть, адже сир має доволі тривалий термін зберігання і його можна транспортувати на чималі відстані. Однак разом з тим сироварам рекомендують підвищувати і якість виробленого продукту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.