Попит і світове виробництво кави за підсумками сезону 2018/19 досягнуть рекордного історичного рівня, повідомляє Indastry Trend.

USDA прогнозує виробництво в 10,266 млн т, а споживання — близько 9,8 млн т. При цьому свої максимальні врожаї зберуть найбільші виробники — Бразилія і В’єтнам.

За даними USDA, урожай Бразилії, якій допомогли в цьому році рясні дощі, досягне 3,6 млн т, в порівнянні з 3 млн т сезону 2017/18. З цього обсягу близько 2,7 млн т — це кава кращого в світі сорту Арабіка. Для порівняння: В’єтнам збере близько 1,8 млн т кави.

Видання Bloomberg опублікувало фоторепортаж, як Бразилія готувалася до початку збирання найбільшого історичного врожаю кави, яке стартувало у травні.

На зелених пагорбах між штатами Сан-Паулу і Мінас-Жерайс виробники кави збирають одні з кращих кава-бобів в світі – супер-преміальної арабіки.

  1. Кава Іпанема. Найбільший виробник кави в Бразилії, Ipanema Coffees, вибірково збирає каву з найвищим рейтингом на вершині гори Мантирейра в Мінас-Жерайсі.

2. Унікальні умови. Поєднання висоти сонця і температурних варіацій сприяє екзотичним ароматам. Споживачі готові платити високі премії за мікро-лот-каву, яка збирається вручну.

3. Колумбійська технологія. Робітники встановлюють обладнання, яке буде обробляти і сушити боби на новому фермерському заводі Ipanema Coffees в Ріо-Верде. Компанія поставляє спеціальні боби в Starbucks і Nespresso.

4. Виробництво екзотичної кави. Адоніс Серрі, септугаріанський виробник кави, продав свої високоякісні боби з арабіки на 2500 реалів ($ 736) за 60-кілограмовий мішок в минулому році, коли ціна на сировину була всього 500 реалів. Він зібрав преміальну каву з найвищих схилів його ферми, розташованих в горах Сан-Паулу.

5. Робітники проходять через кавове поле в Мінасе-Жерайсі. На кавових полях Бразилії все менше ручної праці – фермери, які не виробляють спеціалізованої кави, частіше покладаються на машини.

  1. Управління зоною кави на півдні Мінас-Жерайс. Після рясного дощу, який посилив урожайність кави, Бразилія може зібрати великий урожай в цьому році, згідно прогнозів державного агентства Conab, оскільки більшість дерев входить в зазвичай більш прибуткову половину дворічного циклу культур.

  1. Краплі води на листках арабіки в Альфенасі, південь Мінас-Жерайсу. Багато фермерів інвестували в іригаційні системи, щоб гарантувати високу врожайність, незалежно від погоди.

  1. Гілки арабіки в Альфенасі. Кількість бобів на кожній з цих гілок вказує на продуктивність рослини.

  1. Записка з класифікацією кавових зерен на заводі Gram Cerri в Сан-Паулу. Високоякісні боби, як правило, експортують за більш вигідними цінами, а інші – в залежності від кількості дефектів, виявлених класифікаторами.

Фото: Родріго Капоте

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...