Україна продає свою ковбасу на експорт за $ 3/кг, а купує імпортну за $ 7/кг. Ці дані можна вивести з митної статистики Державної фіскальної служби.

Згідно з ними, з початку року український експорт ковбаси і м’ясних виробів склав 176 т на суму $ 522 тис., а імпорт 187 т на $ 1296 тис.

Така різниця в цінах зрозуміла: країна купує ковбасу з Іспанії та Італії, а продає в Грузію, Молдову та Азербайджан.

Так, з січня по лютий 2018-го Україна наростила експорт ковбасних виробів в Грузію на $ 56 тис., а в Азербайджану — на $ 39 тис., повідомляє Аграрна Правда.

Основним імпортером української ковбаси є Грузія — на неї припадає майже 40 % вітчизняного ковбасного експорту.

Протягом півроку виробництво ковбаси в Україні збільшилося на 5,7% порівняно з аналогічним періодом 2017-го. З січня по травень українські підприємства виробили 98 тис. т ковбас та шинок.

Також, як повідомлялося раніше, за січень-травень 2018 держава закупила з-за кордону близько 23 тис. т свинячого сала на $14,5 млн. Це на 58% більше, ніж за ті ж місяці 2017-го. В основному сало в Україну ввезли в цей період Угорщина і Чехія — 6 тис. т і 5,5 тис. т відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.