Цьогоріч Україну чекає зниження виробництва цукру до 1,75 млн тонн. Проте дефіциту солокого продукту чекати не варто. Такої думки Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу асоціації «Укрцукор».

«Для потреб країни цукру буде достатньо», — говорить Бутило в інтерв’ю «Інфоіндустрія».

Натомість загальне зменшення профіциту солодкого продукту в Україні може допомогти вийти із зони безприбутковості, оскільки оптово-відпускні ціни зараз є практично рівноцінними витратам на виробництво.

Натомість на світовому ринку цьогоріч очікується профіцит цукру, тож високих цін там явно не буде.

«Станом на кінець травня білий цукор торгувався на Лондонській біржі по 351 $/т, на 20 $/т більше порівняно з кінцем квітня. Проте це ще далеко до рівня травня 2017-го чи 2016 року», — додає Бутило.

Також вона уточнила, що у 2018 році до сезону цукроваріння в Україні приступить лише 40 заводів, хоча торік працювало 46. Цукрові підприємства вже почали підготовку до нового сезону.

Площа збирання цукрових буряків складе 275 тис. га проти торішніх 318 тис. га. Але це не катастрофічне зменшення, в 2015 році буряковий клин становив 237 тис. га.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...