Живлення ґрунту суспензією хлорели збільшує вміст гумусових речовин в ґрунті на 47-60% та прискорює дозрівання рослин на 7-10 днів, повідомляють в Українському проекті бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Крім того, суспензія хлорели сприяє підвищенню врожайності культур та збільшенню кількості корисних мікроорганізмів. При її застосуванні також у 2—2,5 рази зростає число азотофіксаторів.

Більше того, хлорела здатна знищувати патогенні мікроорганізми, водорості і бактерії, які опинилися в живильному розчині, завдяки природній властивості синтезувати природний антибіотик “хлореллін”. Таким чином, патогени гинуть у висококонцентрованій живій біомасі.

Застосування суспензії хлорели відбувається на трьох етапах: обприскування ґрунту, замочування насіння або розсади та полив і обприскування рослини.

Перед посівом для активації ґрунтової мікрофлори проводять його обробку суспензією з розрахунку 0,5 л суспензії на 1 кв. м ґрунту. Важливо, щоб така обробка проводилася на вологий ґрунт.

Безпосередньо перед посівом насіння зернових замочують у суспензії. У такому разі його схожість зростає до 99%, а при замочуванні розсади її приживлюваність і швидкість зростання на 20-50%. Слід пам’ятати, що суспензія для замочування має бути температурою 15-25 градусів і проводити його краще при безпосередньому сонячному освітленні.

Ще один етап — підживлення рослин суспензією. Воно може відбуватися через полив ґрунту навколо рослин, обприскування по листу до зволоження ґрунту під рослинами, введення суспензії в системи капілярного поливу рослин, введення суспензії в живильне середовище культур, що вирощуються на гідропоніці, за умови перерахунку балансу мікроелементів.

Крім того, суспензія є дієвою при боротьбі з вірусними і грибковими захворюваннями. У такому разі щотижня до моменту усунення захворювання проводять обприскуванням по листу суспензією розведеною водою у пропорції 1:3.

З метою профілактики захворювань  обприскування доцільно проводити раз на місяць розчином суспензії хлорели у розрахунку 1:3 чи 1:4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.