Фермерське господарство «Здравлик», що на Дніпропетровщині, відібрало першу товарну ікру середземноморського равлика — найдорожчу в світі, повідомляють «Вісті Придністров’я».

«Перший кілограм на нашій фермі — ікра вищого сорту, виготовлена на замовлення, і коштує 50 тисяч гривень, — каже Тетяна Завийборода, директор підприємства. — У Європі середній чек за 100 грам такої ікри становить 200-300 євро».

За її словами, висока ціна делікатесу виправдана, адже процес видобутку досить трудомісткий і займає багато часу. Крім того, матковий равлик коштує дуже дорого. А один виробляє всього 100 ікринок на рік — це 4 г продукту. Причому зазвичай 90% маточного поголів’я гине.

«Виробництво равликої ікри — цікавий і складний процес. Ікра равликів відрізняється від рибної і технологія відбору набагато складніша. До того ж ікру необхідно промити від землі, так як равлик відкладає яйце-ікру в спеціальну торф’яну суміш».

Ікра равликів — продукт, який досить швидко псується. Зберігається вона до 5 місяців консервована, і до 2-х — бочковим засолом, при низькій, але не мінусовій температурі.

До слова, виробництво ікри для підприємства — далеко не основний бізнес. «Здравлик» займається вирощуванням харчових равликів і маточного стада. Тут кажуть: мільйон з гектара — це про равликів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.