Херсонський грунт і клімат догоджують спаржі: услід за білою і зеленою компанія «Агро-Фокус», яка реалізує свою продукцію під торговою маркою «Gourmet з Любимівки», цієї весни почала пропонувати фіолетовий аспарагус Віолетто ді Альбе.

Як повідомляють у компанії, сорт Віолетто ді Альбе родом з Італії. Свій фіолетовий колір цей аспарагус набуває завдяки високому рівню антоціанів — потужних антиоксидантів, які мають захисні, профілактичні та протизапальні властивості. Інтерес компанії до цієї спаржі — не тільки данина модному французькому тренду, Віолетто ді Альбе ніжніша і багато солодша за зелену, а тому ідеально підходить для салатів.

Презентації нового продукту вже відбулися в Good Wine і Сільпо, на черзі Метро, Billa і низка преміальних київських ресторанів.

Під вирощування фіолетового аспарагуса компанія поки виділила всього кілька соток: має “підтягнутися” ринок. Як повідомив співвласник компанії Костянтин Сосна, ціна його реалізації від більш витратного білого аспарагуса, відрізняється від на 15%.

На упаковці продукту компанія нагадує, що цей аспарагус зберігає своє пурпурове забарвлення лише при короткій тепловій обробці, — приміром, обжарці. При тривалому термічному впливі спаржа «вицвітає» і стає зеленою.


Як українська спаржа до В’єтнаму довела — історію успіху компанії «Агро-Фокус» читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...