До кінця року м’ясо на вітчизняних прилавках буде дорожчати, але нерівномірно. Таким прогнозом поділився Олексій Дорошенко, передає ГолосUA.

За словами Дорошенка, м’ясо в будь-якому випадку буде рости в ціні. Експерт запевняє, що в порівнянні з цінами в ЄС, всі види м’яса, за винятком сала, в Україні є недорогими. Також у нас найдешевший хліб.

Очікується, що щомісяця українське м’ясо додаватиме до вартості по одній-дві гривні. Приблизно таке зростання з початку року демонструє яловичина, щомісяця додаючи по 1-2 грн до своєї ціни. По свинині навпаки – спочатку вона дорожчала через те, що зростав курс долара, потім ціни почали трохи знижуватися. Що стосується курятини, то цей вид м’яса спочатку зростав у ціні, потім почав знижуватися – через те, що в світі ціна на курятину досить стабільна.

Також фахівець додав, що в останні два роки вартість м’яса зростала більшими темпами, ніж середня зарплата українців.

Приміром, за останні два роки, з квітня 2016 по квітень 2018 вартість м’ясної кошика і яєць зросла на 60%. У той же час середня зарплата піднялася на 59%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.