26 українських підприємств-виробників яблук планують об’єднатися в кооператив. Про це йдеться на сторінці Української плодоовочевої асоціації (УПОА) в Facebook.

Підприємства спільно вирощують близько 140 тис. тонн яблук на рік, і мають потенціал виробництва більше 180–200 тис. тонн, оскільки багато садів ще не вступило в повне плодоношення, зазначають в УПОА.

На сьогоднішній день підприємства-учасники забезпечені сховищами майже на 60% від потужності виробництва та продовжують активно інвестувати у власні лінії для зберігання продукції.

У рамках зустрічі в Вінниці вони вирішили визначити обсяги сортів та клонів яблук, що можуть успішно експортуватися, та розробити спільні підходи до вирощування, збирання та зберігання цих сортів.

Важливий аспект, що більшість виробників, які висловили бажання створити кооператив, уже мають сертифікати Global G.A.P. або знаходиться у процесі їх отримання.

Нагадаємо, Global G.A.P. (G.A.P. — Good Agricultural Practice) – стандарт, запропонований мережею роздрібної торгівлі у Європі. Його ціль – мінімізувати ризики сільгоспвиробництва завдяки відстеженню усього виробничого циклу та тим самим забезпечити безпечне виробництво продуктів харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.