Організація невеликого цеху з виробництва кремованого меду буде вартувати $5000. Сюди ж входить обладнання, бідони та кремовниці. Про це свідчить досвід бренду «Медові брати», що розпочав виробництво два роки тому.

Мед фасують у баночки по 35, 160, 270, 450 грамів та великі — по 2,1 кг. Гуртові ціни складають від 90-140 грн/кг, а в роздріб продають від 40 грн за баночку, пише Agravery.

Сировина надходить на пакування з різних регіонів. Підприємство має пасіки на Миколаївщині  та Черкащині — по 60 вуликів, а у Хмельницькій області (10 вуликів). У планах – обладнати аналогічні пакувальні пункти на всіх пасіках.

Мед збирають у екологічно чистій місцевості — це Середня Наддніпрянщина та Західне Поділля.

За словами натхненника бренду Дмитра Кушніра, якість кожної партії продукції контролюється лабораторією якості Інституту Бджільництва ім. Прокоповича у місті Києві. Також він додає, що окрім продажів на внутрішньому ринку мед експортують до Франції.

«Наша ціль – показати, що продукти з високою додатною вартістю можливо створювати у будь-якому регіоні», — говорить Кушнір та закликає пропагувати українське. 

При цьому він акцентує, що принципово не виробляє рідкий мед. Його доводиться перегрівати або фільтрувати — і те, і інше можуть шкодити якості. У випадку виробництва кремованого меду його підігрівають до 30 градусів, переливають у кремовниці та перемішують кілька днів.

За минулий рік підприємство продало 2000 кг меду. Кушнір говорить , що це небагато, але його ціль — не кількість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.