Японська ферма D&T виростила банани з більш м’якою шкіркою, яка легко перетравлюється, повідомляє The Guardian.

Відмічається, що для вирощування бананів використовується метод «заморожування-танення». Тобто спочатку клітини бананів повільно заморожуються до – 60°C, а потім їх розморожують. В результаті шкірка бананів стає більш м’якою, і її можна їсти.

Банани з їстівною шкіркою були створені дослідником Сецузо Танака, який назвав свій винахід Mongee banana, що перекладається як неймовірні банани. Мотивацією для цього винаходу слугувало те, що він хотів виростити смачні та небезпечні фрукти. «Люди можуть їсти шкірку, тому що вона органічно виробляється без хімічних речовин» – каже Танака.

Банани вже надійшли у продаж до супермаркету Окаяма, що розташоване між Кіото і Хіросімою. Покупцям рекомендують дочекатися появи коричневих плям на шкірці бананів, це буде означати, що фрукт повністю готовий до споживання.

Японський веб-сайт SoraNews24 перевірив якість фруктів та відмітив, що шкірка у бананів була відносно тонкою і легкою для споживання. Банани мають сильний тропічний аромат та за смаком нагадують ананаси.

На даний час банани з їстівною шкіркою виробляються у невеликих обсягах та коштують 648 йен за штуку (або 4,90 євро).

Ферма планує збільшити обсяги виробництва таких бананів у 10 разів та в подальшому розглядає можливість їх експорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.