37357388 Ml 696x463

Курей та качок, вирощених без антибіотиків та прискорювачів росту можна продати в півтора рази дорожче. Про це свідчить досвід господарства Фермерський двір, яке займається вирощуванням еко-птиці, пише НВ Бізнес.

Власники підприємства Валерій Власенко та Віталій Дзюба запустили бізнес п’ять років тому на руїнах старої ферми. Інвестиції в виробництво склали $1 млн. Зараз тут вирощують близько 12 тис. курчат.

Корми замовляють за окремою рецептурою. «Ми виводимо з промислової рецептури прискорювачі росту, підсилювачі — все, що не хочемо там бачити», — говорить Власенко.

З такими кормами курчата ростуть довше, але м’ясо буде більш корисним, вважають господарі. Якщо на промислових птахофабриках птицю забивають на 40-й день, то еко-курей — на 60-й, а вигульних — аж на 75-й день.

Фермерський двір має свій забійний цех та охолоджувач. М’ясо у свіжому вигляді продають до ресторанів та через мережу супермаркетів.

Попит на еко-птицю стабільно зростає, кажуть власники і вкладають все зароблене у розвиток.