Індонезії можна продавати український соняшниковий мед і виручати за це непогані гроші. Такою думкою на своєму Facebook поділився Андрій Ярмак, економіст інвестиційного відділу ФАО.

За його словами, мед став в Індонезії дуже популярним продуктом. Попит тут вищий, ніж в Малайзії чи Сингапурі, а ціни стартують від $10 за кілограм.

Найдорожчий вид меду — з нектару мануки, яка росте лише в Новій Зеландії. В роздрібі його продають по 150 $/кг, а гуртові ціни знаходяться на рівні $60-70.

«Тут майже не знають про наш соняшник. А соняшниковий мед можна продавати як круту і дорогу, а також нішеву штуку», — вважає Андрій Ярмак.

Імпортери українським медом уже зацікавилися. Доки ж на полицях місцевих магазинів переважає мед з Австралії, Китаю та Нової Зеландії. Продукт переважно запакований у пластикову тару та часто продається у вигляді порційних стіків.

Офіційний імпорт меду до Індонезії складає лише 2000 тонн. Але насправді — значно більше, гадає Ярмак.

До слова, окрім меду індонезійські імпортери уже зацікавились українськими яблуками. Також країна у поточному сезоні активно нарощує закупівлю української пшениці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.