Побудувати шестигектарную теплицю для виробництва овочів і зелені обійдеться €5,37 млн. Згідно з розрахунками Pro-Consulting, найбільше вкладень — 82% — доведеться витратити на облаштування теплиць. Близько 11% піде на закупівлю обладнання й матеріалів.

Планується, що тепличне господарство на 3 га буде вирощувати кріп, петрушку, латук, кінзу, салат, базилік. Стільки ж відводиться під огірки і томати.

Найбільший дохід принесе вирощування кропу — 21%. Друге місце за обсягом виручки займають огірки, третє — помідори. Дещо менше вдасться заробити на петрушці або салаті.

Загальний річний дохід теплиці складе €4,8 млн, а рентабельність продажів — 35%.

Зайняти свою нішу новому бізнесу дозволять хороші перспективи ринку овочів та зелені закритого грунту, кажуть в Pro-Consulting. На сьогодні 50% огірків, які споживають українці, тепличні. Таким же чином вирощується 44% помідорів і 6% зелені.

При цьому вітчизняна теплична продукція забезпечує 20% внутрішнього ринку. Очікується, що в найближчі 5 років споживання овочів і зелені зросте в 3-5 разів.

Всього на даний час в Україні функціонує 250 га промислових овочевих теплиць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.