Найменші у світі помідори, що їх вивели трійко ізраїльських фермерів із сільськогосподарського поселення Ідан в пустелі Арава, містять найбільше цукру й цілком придатні для приготування кондитерських страв і десертів. Через невеликий розмір сорт тримав назву «Типа» –  крапля.

Над новим сортом пасльонових три роки працювали дослідники місцевого наукового центру Арава Тихона ве-Цфоніт. Помідори мають червоний і жовтий колір, а також на 30% більше цукру, аніж класичні сорти, повідомляють vesty.co.il.

Помідорні малюки, завбільшки як шекель,  мають незвичний і стійкий аромат, що відрізняє їх від решти овочів. Його досягли завдяки новим технологіям. Солодкі помідори, кажуть винахідники, цілком замінять калорійні закуски біля телевізора.

Нині якраз триває збір першої партії томатів. Вони будуть родзинкою виставки сільськогосподарської продукції на станції Яір в Хацеві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.