За рік усі види м’яса в Україні піднялися в ціні на 30-68%. Сало подорожчало на 68%, свинина – на 42%, яловичина – на 34%, курка – на 30%, пише на сторінці у Facebook Олексій Дорошенко, гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

За дванадцять місяців свинина й яловичина додали в ціні 29 грн/кг, сало – 28 грн/кг, варена ковбаса – 15 грн/кг, куряча туша – 12грн/кг. Відтепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 113 грн, свинини – за 98 грн, сала – за 68 грн, дешевої вареної ковбаси – за 75 грн, курку – за 53 грн.

«Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика, тобто взяти по 1 кілограму всіх видів м’яса, то станом на 1 грудня він коштував 407 грн, тоді як рік тому його вартість становила 294 грн. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 38%, тоді як середня заробітна плата з листопада торік по жовтень цього року зросла на 36%, із 5406 до 7377 грн», – зазначає Дорошенко.

За даними Економічного дискусійного клубу, 10% у м’ясному раціоні українців займає імпортоване м’ясо. На вітчизняних полицях імпорт представлений свининою та м’ясом птиці. За дев’ять місяців року  імпорт птиці зріс на 38%, свинини − на 11%. М’ясну продукцію завозять переважно із Польщі та Німеччини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.