Науковці Науково-дослідного інституту імені Вейцмана в Ізраїлі працюють над розробкою нових сортів овочів і фруктів у нетрадиційних кольорах і зі ще більшою поживною цінністю.

Їм вдалося імплантувати картоплі, баклажанам і помідорам гени буряка, тож на виході отримали пурпурову картоплю, червоні баклажани і фіолетові помідори, повідомляє jerusalemonline.

Нові овочі містять на 60% більше антиоксидантів, і стійкі до цвілі.

Професорові Ассафу Ахароні і його колегам вдалося також ізолювати зміну кольору. Навіть якщо фрукти й овочі отримали нові кольори, їхні стебла і листя все-одно зберегли початкові.

«Пігменти, які пофарбували наші овочі, доволі рідкісні в природі, їх можна знайти в акації й бурякові», – кажуть науковці. Попри суперечливі розмови щодо генномодифікованої продукції, вони передбачають, що з часом людство буде змушене перейти на городину зі збільшеною поживною цінністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.