Американські фермери звернулись до Національної ради з органічних стандартів в Джексонвілі, аби заборонити гідропонікам використовувати для маркування своєї продукції органічні етикетки.

Фермери-органіки вважають, що така їжа не відповідає принципам органічного виробництва. Натомість гідропоніки апелюють тим, що можуть вирощувати овочі, використовуючи менше води, передає NPR.

«Органічні принципи – це забезпечення здоров’я ґрунту, його регенерації, а не просто «годування» рослин поживними речовинами», – каже Еббі Янглблод, що вирощує овочі традиційним методом.

Поки що протести не змогли переконати Раду. Заборону гідропоніки в органічному виробництві підтримали лише 7 членів призначеного урядом органу, 8 проголосувало проти.

Більшість сприйняли аргументами таких компаній як Wholesum Harvest чи Jessie Gunn, які вирощують овочі у високотехнологічних теплицях. Зокрема, вони наголошують на своїх екологічних перевагах.

«Щоб виростити фунт помідорів, нам потрібно 3-5 галонів води. Якщо культивувати овочі в полях, знадобиться 26-37 галонів. Традиційне господарство використовує більше води, більше землі, руйнує більш природне середовище», – вважають в Jessie Gunn.

Поряд з цим частка гідропонічних овочів в американських супермаркетах дедалі зростає. Тож чи буде ця продукція вважатися органічною стає принциповим питанням для виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.